Magyar English

AUTOPLEX-G Mn 18%
NYOMELEM KOMPLEXET TARTALMAZÓ
TAKARMÁNY-ADALÉKANYAG ELŐKEVERÉK

 

LEÍRÁS: A mangán a kelát komplex formának, valamint a jelenlevő élesztő fehérjének köszönhetően a mangán bélből való felszívódása csaknem teljes.
A mangán a szervezetben enzimaktivátorként és a metalloenzimek alkotórészeként is működik. Fontos szerepet játszik a csontozat fejlődésében, az epifízisek porcainak csontosodásában és a szaporodásban. Elősegíti a hasznos bendő- és bélflóra szaporodását.
Hiánya főleg baromfikon kifejezett, csontképződési zavarokat okoz. A gyengén fejlett sarokcsontokon gyakran íncsuszamlás következik be (perozis). Csökken a tojástermelés és a keltethetőség, a tojáshéj törékennyé válik. Szarvasmarhánál, és kocánál meddőséget, kanoknál libidó csökkenést okoz.

FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT: Különösen a gyengén savas gyomorbeli emésztéssel bíró háziállatok (malac, borjú, szarvasmarha) valamint zúzógyomorral rendelkező haszonállatok részére ajánlott, a mikroelem ellátás biztosítására. Bio-takarmányok gyártására is felhasználható!

CÉLÁLLAT: sertés, szarvasmarha, juh, kecske, baromfi, ló

ALKALMAZÁS MÓDJA: takarmányba keverve.

ADAGOLÁS: Egyedi receptura alapján, legfeljebb a Takarmánykódex előírása szerint a takarmányokhoz megadott maximális iontartalommal. Az állattal megetetett takarmány maximális Mn tartalma nem haladhatja meg a 150 mg/tak.kg-ot.

ÉLELMEZÉS-EGÉSZSÉGÜGYI VÁRAKOZÁSI IDŐ: 0 nap

TÁROLÁS: Szobahőmérsékleten. Száraz, fénytől védett helyen, raklapra helyezve.

MINŐSÉGMEGŐRZÉSI IDŐ: Eredeti zárt csomagolásban, a gyártástól számított 12 hónap.

KISZERELÉS: 20 kg, zsákban.