Magyar English
 

  BY PASS NIACIN
BENDŐEMÉSZTÉSTŐL VÉDETT, NIACIN TARTALMÚ
TAKARMÁNY ADALÉKANYAG ELŐKEVERÉK

 

LEÍRÁS: Kérődző állatoknál nagy jelentősége van a bendőben fermentálódó anyagokon kívül azoknak a zsíroknak, fehérjéknek, aminosavaknak és vitaminoknak, melyek védelmet kapnak a bendőbeli mikrobiális fermentációval szemben. Ezek a felületi védőréteggel bevont, úgynevezett by pass anyagok, melyek az emésztőtraktus későbbi szakaszain emésztődnek és szívódnak fel, közvetlenül az állat keringésébe jutnak. A niacin részt vesz a szervezet szénhidrát-, zsír- és fehérje-anyagcsere folyamataiban. Az előírt dózisban erős immunstimuláns hatást is mutat. A By Pass Niacin készítmény az élettani szükségletnek megfelelően etetve, lehetővé teszi a biologiai potenciál jobb kihasználását.

FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT:
A készítmény használata ajánlott az intenzíven termelő kérődző állatoknál. Használatával elkerülhető az elléskor fellépő zsírmáj szindróma és ketózis kialakulása.

CÉLÁLLAT: szarvasmarha, juh, kecske

ALKALMAZÁS MÓDJA: Takarmányba keverve. 

AGOLÁS: Az etetését az ellés előtt 3 héttel kell elkezdeni 40 g/500 ttkg/nap adagban, majd az ellést követően 60 napig folyamatosan, 75 g/500 ttkg/nap adagban.

ÉLELMEZÉS-EGÉSZSÉGÜGYI VÁRAKOZÁSI IDŐ: 0 nap

TÁROLÁS: Szobahőmérsékleten. Száraz, fénytől védett helyen, raklapra helyezve.

MINŐSÉGMEGŐRZÉSI IDŐ: Eredeti zárt csomagolásban, a gyártástól számított 12 hónap.

KISZERELÉS: 20 kg zsákban.